Contactlenzen

Eekelaar Eye Fashion Contactlenzen

Wij van Eekelaar Eye Fashion werken met hoogwaardige op maat gemaakte lenzen waarbij comfort voor het oog voorop staat. Bij contactlenzen is niet alleen de juiste sterkte belangrijk maar ook de juiste pasvorm. Iedereen heeft een eigen specifieke oog vorm, net zoals iedereen een eigen vingerafdruk heeft. Met een topograaf kunnen we de vorm van de ogen bepalen. Op basis van de topografische afbeelding, de diameter van het hoornvlies en de sterkte kunnen er lenzen op maat gemaakt worden.

Zachte maatwerk contactlenzen

Veel reguliere zachte lenzen zijn er maar in één maat, zowel de kromming als de diameter van de lenzen is niet te veranderen. Passen de lenzen niet of zitten de lenzen na enige tijd dragen minder comfortabel, dan heeft dit vaak met de pasvorm te maken. Maatwerk contactlenzen worden gemaakt in elke kromming en diameter, hierdoor zijn er veel meer mogelijkheden en voor vrijwel iedereen een goede contactlens aan te meten. Bij een eerste bestelling wordt er één paar lenzen gemaakt, perfect passend op jouw ogen. Doordat de lens op het oog niet vervormt zie je er ook superscherp mee. Ook het comfort met deze lenzen is beter dan met welke andere lens dan ook.

Wij zijn erg positief over op maat gemaakte lenzen omdat we weten dat de meeste reguliere lenzen in comfort en zicht niet kunnen tippen aan deze maatwerk lenzen.

Daglenzen

Daglenzen zijn zachte lenzen voor eenmalig gebruik. Iedere keer dat je lenzen inzet gebruik je een nieuw paar. Het grootste voordeel is dat je altijd een nieuwe schone lens gebruikt om in te zetten. Het is wat dat betreft de meest veilige manier van lenzen dragen. Daglenzen zijn ook ideaal voor brildragers die af en toe lenzen willen dragen bijvoorbeeld tijdens vakantie of tijdens het sporten.

Bent u echter erg nauwkeurig in het reinigen van uw lenzen, dan raden wij u aan te kiezen voor een maandlens ivm de hogere kwaliteit, zeker bij maatwerklenzen.

Harde lenzen

Harde lenzen ofwel vormstabiele contactlenzen zijn altijd op maat gemaakte contactlenzen. Deze lenzen zijn altijd gemaakt van een zuurstof doorlaatbaar materiaal en hebben veel mogelijkheden om ook hogere sterktes te corrigeren. De gewenningstijd is wat langer dan bij zachte contactlenzen. De keuze van het materiaal bepaalt de mate van zuurstofdoorlaatbaarheid, de aanslaggevoeligheid en het comfort. Gemiddeld moeten de lenzen na 2 jaar vervangen worden.

Nachtlenzen

Overdag draag je deze lenzen niet, de lenzen draag je alleen terwijl je slaapt.
De vorm van de contactlens corrigeert de bolling van het oog waardoor je overdag zonder bril of lenzen scherp kunt zien. Ideaal voor sporters en mensen met droge of gevoelige ogen. Nachtlenzen zijn niet altijd mogelijk, vooral de sterkte is hierin bepalend: alleen mogelijk als je sterkte ligt tussen de sterktes -1.00 en -5.00, met geen of een lage cylinderwaarde. Heb je allergieën dan is dit vaak ook een goede oplossing om toch lenzen te kunnen dragen. Wil je toch stoppen met het dragen van nachtlenzen is dat geen enkel probleem, uw ogen krijgen vanzelf weer hun oorspronkelijk vorm terug. 

Contactlenzen om de toename van myopie (bijziendheid) bij kinderen af te remmen

Bijziendheid komt steeds vaker op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer. Op dit moment is 50% van de jongeren in Europa bijziend. De sterkste toename van bijziendheid vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar. Onderzoek toont aan dat mensen met een hoge mate van bijziendheid een aanzienlijk groter risico lopen op oogaandoeningen. 
Belangrijke factoren waardoor de myopie toeneemt zijn; erfelijkheid, etniciteit een leefpatroon. Kinderen die weinig buiten zijn en veel tijd besteden aan hun smartphone of tablet lopen dus meer risico.

Myopie management

Er zijn een aantal mogelijkheden om de toename van de myopie (‘min-sterkte’) af te remmen onder andere middels speciaal voor dit doel ontwikkelde contactlenzen. Naast lifestyle advies kunnen ook atropine oogdruppels voorgeschreven worden om de progressie af te remmen, echter zitten aan deze druppels wel wat nadelen, vaak worden deze druppels alleen in extreme gevallen gebruikt. 

De eerste keer lenzen inzetten.

Zodra de lenzen klaar zijn nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak. Tijdens deze afspraak gaan we je leren hoe je de lenzen kunt inzetten en uithalen. Bovendien geven we je wat tips mee voor het onderhoud van de lenzen.

Na het inzetten willen we altijd beoordelen hoe de lenzen zitten en hoe de ogen reageren. Bovendien willen we weten wat de eerste indruk is. 

Een tweede controle

Dit is na ongeveer twee weken dragen.  We willen dan graag weten hoe het bevalt en we beoordelen nogmaals de pasvorm na langere tijd dragen. Ook meten we de scherpte van het zicht.  Ben je tevreden dan is dit het moment dat we de maatwerk lenzen voor een half jaar bestellen. Bij vormstabiele lenzen kunnen we de lenzen na deze controle nog wat aanpassen indien noodzakelijk.

Tenslotte

Goed passende lenzen zorgen dat je minder snel geïrriteerde ogen hebt en geven het scherpste zicht zowel veraf als dichtbij.

Draag je al lenzen en ben je toch op zoek naar een lens die prettiger draagt? Neem de proef op de som en maak een afspraak voor het aanmeten van een proefpaar. Het proefpaar is gratis. Aan het aanmeten zijn kosten verbonden. Deze zijn variabel, afhankelijk van het type lens, dus vraag ernaar voordat je de lenzen laat aanmeten om verrassingen achteraf te voorkomen.

Gestopt met lenzen dragen wegens comfortklachten? Of niet eerder lenzen geprobeerd? Kom gerust langs voor meer informatie.

Eekelaar All-in Lensplan

Dit lensplan biedt u praktische, comfortable en financiële voordelen:

 • zorgeloos lenzen dragen
 • optimale oogzorg verzorgt door onze contactlensspecialisten en optometristen zonder bijkomende kosten
 • de allerbeste vloeistof voor uw lenzenverzorging
 • automatische betaling per maand via een incasso overeenkomst
 • spreiding van de kosten: betaling per maandelijks laag bedrag ipv een groot bedrag ineens
 • halfjaarlijkse controles inbegrepen
 • geen kosten voor tussentijdse controles
 • gratis paslenzen bij overstap naar andere lenzen
 • bij breuk, schade of vermissing van een maandlens 100% garantie met een maximum van 1 lens per jaar per oog. Bij meer dan 1 lens per jaar per oog geldt een 50% regeling. Voor harde lenzen geldt het eerste halfjaar de 50% regeling en het tweede halfjaar 30% 20% korting op brillenglazen 
 • bij aankoop van een bril naast uw lenzen (1x per jaar)
 • 10% korting op een zonnebril voor bij uw lenzen
  een voucher van €25,00 wanneer u een nieuwe contactlensklant aanbrengt die ook gebruik gaat maken van het Eekelaar All-in Lensplan
Eekelaar All-in Lensplan
Eekelaar Eye fashion is aangelsoten bij de ANVC, de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten.

Ontvang onze contactlensmagazine kosteloos thuis!

Hierin vindt je alle informatie over ons contactlensprogramma en onze werkwijze.

Vul het onderstaande formulier in:
wegens vakantie zijn gesloten van dinsdag 23 juli t/m zaterdag 27 juli