Contactlenzen

Eekelaar Eye Fashion Contactlenzen

Wij van Eekelaar Eye Fashion werken met hoogwaardige op maat gemaakte lenzen waarbij comfort voor het oog voorop staat. Bij contactlenzen is niet alleen de juiste sterkte belangrijk maar ook de juiste pasvorm. Iedereen heeft een eigen specifieke oog vorm, net zoals iedereen een eigen vingerafdruk heeft. Met een topograaf  kunnen we de vorm van de ogen bepalen. Op basis van de topografische afbeelding, de diameter van het hoornvlies en de sterkte kunnen er lenzen op maat gemaakt worden.

Zachte maatwerk contactlenzen 

Veel reguliere zachte lenzen zijn er maar in één maat, zowel de kromming als de diameter van de lenzen is niet te veranderen. Passen de lenzen niet of zitten de lenzen na enige tijd dragen minder comfortabel, dan heeft dit vaak met de pasvorm te maken. Maatwerk contactlenzen worden gemaakt in elke kromming en diameter, hierdoor zijn er veel meer mogelijkheden en voor vrijwel iedereen een goede contactlens aan te meten. Bij een eerste bestelling wordt er één paar lenzen gemaakt, perfect passend op jouw ogen.  Doordat de lens op het oog niet vervormt zie je er ook superscherp mee. Ook het comfort met deze lenzen is beter dan met welke andere lens dan ook.

Wij zijn erg positief over op maat gemaakte lenzen omdat we weten dat de meeste reguliere lenzen in comfort en zicht niet kunnen tippen aan deze maatwerk lenzen.

Daglenzen.

Daglenzen zijn zachte lenzen voor eenmalig gebruik. Iedere keer dat je lenzen inzet gebruik je een nieuw paar. Het grootste voordeel is dat je altijd een nieuwe schone lens gebruikt om in te zetten. Het is de meest veilige manier van lenzen dragen. Daglenzen zijn ook ideaal voor brildragers die af en toe lenzen willen dragen bijvoorbeeld tijdens vakantie of tijdens het sporten.

Harde lenzen

Harde lenzen ofwel vormstabiele contactlenzen zijn altijd op maat gemaakte contactlenzen. Deze lenzen zijn altijd gemaakt van een zuurstof doorlaatbaar materiaal en hebben veel mogelijkheden om ook hogere sterktes te corrigeren. De gewenningstijd is wat langer dan bij zachte contactlenzen. De keuze van het materiaal bepaalt de mate van zuurstofdoorlaatbaarheid, de aanslaggevoeligheid en het comfort. Gemiddeld moeten de lenzen na 2 jaar vervangen worden.

Nachtlenzen

Overdag draag je deze lenzen niet, de lenzen draag je alleen terwijl je slaapt.
De vorm van de contactlens corrigeert de bolling van het oog waardoor je overdag zonder bril of lenzen scherp kunt zien. Ideaal voor sporters en mensen met droge of gevoelige ogen. Nachtlenzen zijn niet altijd mogelijk, vooral de sterkte is hierin bepalend, heb je allergieën dan is dit vaak ook een goede oplossing om toch lenzen te kunnen dragen. Wil je toch stoppen met het dragen van nachtlenzen is dat geen enkel probleem, uw ogen krijgen vanzelf weer hun oorspronkelijk vorm terug. 

Contactlenzen om de toename van myopie (bijziendheid) bij kinderen af te remmen.

Bijziendheid komt steeds vaker op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer. Op dit moment is 50% van de jongeren in Europa bijziend. De sterkste toename van bijziendheid vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar. Onderzoek toont aan dat mensen met een hoge mate van bijziendheid een aanzienlijk groter risico lopen op oogaandoeningen. 
Belangrijke factoren waardoor de myopie toeneemt zijn; erfelijkheid, etniciteit een leefpatroon. Kinderen die weinig buiten zijn en veel tijd besteden aan hun smartphone of tablet lopen dus meer risico.

Myopie management

Er zijn een aantal mogelijkheden om de toename van de myopie af te remmen onder andere middels speciaal voor dit doel ontwikkelde contactlenzen. Naast lifestyle advies kunnen ook atropine oogdruppels voorgeschreven worden om de progressie af te remmen, echter zitten aan deze druppels wel wat nadelen, vaak worden deze druppels alleen in extreme gevallen gebruikt. 

De eerste keer lenzen inzetten.

Zodra de lenzen door de fabrikant geleverd zijn nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak. Tijdens deze afspraak gaan we je leren hoe je de lenzen kunt inzetten en uithalen. Bovendien geven we je wat tips mee voor het onderhoud van de lenzen.

Na het inzetten willen we altijd beoordelen hoe de lenzen zitten en hoe de ogen reageren. Bovendien willen we weten wat de eerste indruk is. 

Een tweede controle 

Dit is na ongeveer twee weken dragen.  We willen dan graag weten hoe het bevalt en we beoordelen nogmaals de pasvorm na langere tijd dragen. Ook meten we de scherpte van het zicht.  Ben je tevreden dan is dit het moment dat we de maatwerk lenzen voor een half jaar bestellen. Indien nodig kunnen we een tweede paar bestellen wanneer je iets langer de lenzen wilt uitproberen. Bij vormstabiele lenzen kunnen we de lenzen na deze controle nog wat aanpassen indien noodzakelijk.

Goed passende lenzen zorgen dat je minder snel geïrriteerde ogen hebt en geven het scherpste zicht zowel veraf als dichtbij.

Draag je al lenzen en ben je toch op zoek naar een lens die prettiger draagt? Neem de proef op de som en maak een afspraak voor het aanmeten van een proefpaar.

Gestopt met lenzen dragen wegens comfortklachten? Of niet eerder lenzen geprobeerd? Kom gerust langs voor meer informatie.
 

Eekelaar Eye fashion is aangelsoten bij de ANVC, de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten.

3216-S 96/56 Terra di Siena
Eur 179,00
bekijk
PSSN004V2/Alford 02
Eur 299,00
bekijk
LSA-700 DLX700-53-04/GRY-PLD
Eur 325,00
bekijk
Rowing Boat 365
Eur 392,00
bekijk
CT0160S 001
Eur 605,00
bekijk
Gorgina SBK/BKCL
Eur 0,00
bekijk
Aartappel 016
Eur 377,00
bekijk
La Corbs Corne Veritable
Eur 895,00
bekijk
Mille+44 4
Eur 305,00
bekijk
DQ0028 01A
Eur 275,00
bekijk
BB0003S 002
Eur 326,00
bekijk
Ovaryeasy BK-P
Eur 0,00
bekijk
Tear Drop Jonny II TT
Eur 0,00
bekijk
LSA-103 DLS103-50-01/PLD
Eur 474,00
bekijk
CT0162O 001
Eur 868,00
bekijk